Someron ensimmäinen Metsä Group -metsäpäivä

22.5.2023

Someron 4H-yhdistys järjesti perjantaina 19.5. alueen ensimmäisen Metsä Group -metsäpäivän Kiiruun koulun 8.-luokkalaisille. 

Metsäpäivät ovat 4H-järjestön vakiintunutta metsäkasvatus-toimintaa. Päivän tavoitteena on kehittää nuorten luontosuhdetta ja -tuntemusta, sekä tuoda luonnonvara-alan ammatteja ja harrastusmahdollisuuksia tutuksi toiminnallisesti. 

Somerolla ensimmäistä kertaa järjestetty Metsä Group -metsäpäivä sai hyvän vastaanoton. Auringon paisteen saattelemana Kiirun koulun 8.-luokkalaiset pääsivät oppimaan käytönnön tekemisen kautta suomalaisesta metsästä ja puusta. Toiminnallisilla rasteilla nuoret tutustuivat hiilen kiertoon, puukuidun elinkaareen ja puun kasvuun. Lisäksi jokainen sai kokeilla ja harjoitella metsän istutusta. Yhteensä nuoret istuttivat päivän aikana 160 tainta, melkoinen ilmastoteko! 

Metsä Group -metsäpäivän toteutukseen osattuivat Someron 4H-yhdistyksen lisäksi Metsä Group, Metsäkeskus ja Ammattiopisto Livia. Päivän kuljetuskustannuksista vastasi Suomen Metsäsäätiö. Metsäpäivän loistavat puitteet Häntälästä meille tarjosi Metsä Groupin edustaja Seija Lehto. 

Onnistuneen päivän myötä Metsäpäivistä on tavoitteena tehdä Somerolle vakiintunut tapahtuma.

#4hsuomi, #metsägroup, #metsäpäivä, @4hsuomi, @metsagroup

Päivässä mukana Metsäkeskuksen edustajat Minna-Mari (vasemmalla) ja Jade (keskellä), sekä Someron 4H-yhdistyksen puolesta Susanna (oikealla) ja Anna (kameran takana).
Puukuidun elinkaarta pohtimassa Kiirun koulun 8.-luokkalaisia.
YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.